Consiliul Județean Timiș a primit finanțarea pentru achiziționarea de microbuze electrice în valoare de șase milioane de euro. Autoritatea județeană a depus cererea de finanțare prin PNRR, Componenta C15 – Educație, în numele a 63 de unități administrativ teritoriale timișene care și-au exprimat anterior interesul în acest sens.

Proiectul vizează asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, pe de o parte și, pe de altă parte, contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerințelor Uniunii Europene.
Fondurile care vor reveni județului vor fi folosite pentru achiziția a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri. Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

În perioada următoare, se va întocmi documentația necesară organizării licitației pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

„Această inițiativă, alături de proiectul de amenajare a unor trasee velo, confirmă eforturile noastre de a ne încadra în cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ne dorim să creăm o rețea de transport verde în județ, rețea care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ”, a reamintit președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.

Articolul precedentAnsamblul vocal și instrumental de muzici tradiționale a Facultății de Muzică și Teatrul din UVT, la Festivalul Internațional al Orchestrelor populare FENOK din Kikinda
Articolul următorPetru Ilieșu, Adrian Orza, Alexandra Guțu, Aurel Mogoșeanu au fost propuși pentru distincția de Cetățean de Onoare al Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.