Polițiștii locali acționează, printre altele, și pentru eliberarea de autovehicule a pistelor pentru bicicliști, în ultima perioadă fiind semnalate de cetățeni mai multe situații de acest gen, cu atât mai mult cu cât timișorenii folosesc frecvent acest mijloc de transport.

Astfel, polițiștii locali au aplicat în ultima perioadă un număr de 79 sancțiuni unor conducători auto care au oprit sau staționat pe pistele special amenajate din zone precum Bdul Eroilor, str. Cluj, Spl. N. Titulescu, Spl. Vladimirescu, Cetății, Ștefan cel Mare, Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, V. Babeș, Pestalozzi, Piața Al. Mocioni, etc.

Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone.

Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Se recomandă, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112.

Articolul precedentPelerinaj de Florii. Vezi traseul
Articolul următorUltimele puteri ale covidului? Tot mai puține cazuri în Timiș și în țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.