Din curtea USAMVB Timișoara în 1 iunie s-a dat startul celei de-a doua etape România văzută din tractor, traseul care o poartă pe jurnalista Patricia Pop la volanul tractorului prin vestul țării, pentru a promova agricultura, turismul și gastronomia locurilor prin care va trece. Dacă anul trecut a călătorit 600 de km la bordul unui tractor străbătând șapte județe, pentru a vizita fermieri mari și mici producători agricoli din sudul țării, anul acesta jurnalistă va merge prin județele Timiș, Arad, Bihor şi Satu Mare.

Timp de 30 de zile va filma împreună cu echipa ei în ferme de cultură mare, pe la crescători de animale, cultivatori de fructe, viticultori și mici întreprinzători din agroturism. Programul va include aproape zilnic cel puțin două vizite în ferme, unde aceasta va discuta cu agricultorii și va face sesiuni de gătit.

Mesajul nostru este: ne dorim România să renască și acest lucru se poate întâmpla dacă fiecare dintre noi ne dorim cu adevărat ca România să renască. Încerc prin călătoria aceasta, străbătând vestul țării să descopăr povești interesante, oameni care pot inspira alți oameni. Încerc să vorbesc despre România la superlativ pentru că eu consider că făcând treaba aceasta vom inspira și alți oameni să muncească, să producă la noi în țară. România văzută din tractor este un proiect început anul trecut, străbătând zona de sud a țării. Am plecat din județul Olt și am ajuns la Constanța, am parcurs 600 de kilometri la volanul unui tractor. Mergând în această călătorie, misiunea mea este de a vizita fermieri, de a promova agricultura, turismul și gastronomia locală, într-un mod inedit. Prima destinație este Deta“, a declarat Patricia Pop.

Proiectul care își propune să promoveze România, include în acest an și ferme de bivoli și bizoni, o cultură bio, vizită la o cramă cu vinuri medaliate, un popas în zona unde se gătesc celebrele plăcinte de Turnu, pâinea de Pecica, pâinea cu cânepă și prin bucătăriile a patru naționalități care conviețuiesc în pace pe meleagurile Banatului.

Printre partenerii proiectului se află și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, care se implică activ în tot ceea ce înseamnă proiectul România văzută din tractor.

Cred că este foarte normal ca o universitate ca și a noastră să încurajeze un astfel de proiect, deoarece prin ceea ce facem noi, prin ceea ce transferăm noi către societate, vrem să încurajăm astfel de proiecte. Și cred că România merită un astfel de proiect și mult mai mult decât atât. România merită văzută și din tractor și din avion și la pas și oricum pentru că suntem așezați într-o țară foarte frumoasă, cu o biodiversitate, o țară care merită văzută și care merită trată cu respect. Acest proiect realmente ne-a plăcut și ne-a cucerit ideea și faptul că prin acest proiect promovăm și se promovează România și oamenii de bine din țara aceasta care fac agricultură în modul real, am hotărât în Consiliul de Administrație să ne alăturăm în acest proiect deosebit. Practic încurajăm tinerii și le arătăm povești de succes“, a declarat rectorul USAMVB Timișoara, Cosmin Popescu.

Articolul precedentCopiii cool citesc, fac sport, reciclează și se informează
Articolul următor116 ani de la nasterea lui „TARZAN”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.