Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă, începând cu data de 18 decembrie 2020, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene.

În consecință, au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire.

Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timișoara urmează a fi preluate 59, de către: Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT ” Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

Astăzi, 13 aprilie, a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploiești-Grădina Zoologică Ploiești a 3 oi, 3 gâște canadiene, 3 pisici sălbatice, 4 ratoni, un coati și un nandu.

Menționăm că activitățile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere.

În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local.

Articolul precedentPresiune scăzută la apă în Ohaba Forgaci! Se spală rezervorul de înmagazinare a apei
Articolul următorSe închide traficul rutier pe strada Crișan din Timișoara! Șoferii sunt sfătuiți să folosească rutele ocolitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.