Zebra moartă săptămâna trecută la Grădina Zoologică din Timișoara și-a găsit sfârșitul în urma unei colici intestinale puternice. Animalul a decedat, deşi nu dădea niciun semn de boală.

Cadavrul zebrei a fost transportat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, unde medicii au desluşit cauza decesului: probleme intestinale. Documentul cu rezultatele necropsiei a fost transmis joi reprezentanților Grădinii Zoologice. “În urma colicii abdominale violente, cu etiologie neelucidată, s-a produs o torsiune la nivelul intestinelor, pe o suprafață întinsă. Aceasta a dus la strangularea circulației sanguine la nivelul intestinelor, favorizând fragilizarea, necrozarea și ruptura acestora. În urma acestei leziuni s-a produs o ruptură la nivelul colonului, pe o suprafață de aproape 7-8 centimetri. Din cauza acesteia, sângele și o anumită cantitate de conținut intestinal s-au deversat în cavitatea abdominală, producându-se colapsul circulator și peritonita. Moartea a survenit la scurt timp după producerea leziunii”, se arată în raportul transmit de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Reamintim, un exemplar de zebra (Equus zebra), a fost donat în luna august de către CONTINENTAL Automotive.

Articolul precedentVizită la CCIAT a Ambasadorului Bosnia și Herțegovina în România
Articolul următorProtest la Timișoara împotriva lui Gabriel Oprea. Senatorii au votat împotriva urmăririi penale pentru ucidere din culpă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.