Lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în care Grecia se află în zona galbenă, iar Spania în zona roşie, a intrat în vigoare. Persoanele care vin din ţări aflate pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În cazul celor care vin din state aflate în zona roşie, scapă de carantină doar cei vaccinaţi. Testul COVID nu scuteşte de intrarea în carantină.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă.Astfel, a fost actualizată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat: în zona roşie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia, iar în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidentei: Uruguay şi Paraguay; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe şi Libia.În zona verde au intrat: Zambia, Guyana şi Bahrain.

Lista e în vigoare de duminică, ora 00:00. Toate persoanele care intră în România trebuie să completeze, la punctele de frontieră, un formular de triaj COVID. Formularul de triaj trebuie înmânat reprezentantului DSP, la intrarea în ţară.

Declaraţia poate fi descărcată în format fizic şi completată sau poate fi completată online.

Articolul precedentCeremonia de Absolvire UVT 2021 – festivitatea celor care sunt câștigătorii detașați ai unei competiții pentru afirmare și ambiție universitară
Articolul următorMii de timișoreni vor rămâne luni fără apă caldă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.