Acoperișurile caselor din Traian Vuia, luate de furtună, reabilitate în proporție de 95 la sută

Casele din comuna timișeană Traian Vuia, afectate de furtună în urmă cu zece  zile, au fost reabilitate în proporție de 95 la sută. Anunțul a fost făcut de edilul localitătii, Vasile Petruescu.

Reamintim, în 17 august o furtună violentă s-a abătut și a făcut ravagii cu acoperișul a sute de case. “În urma furtunii violente, peste o sută de case au fost distruse, cu grad mai mic sau mai mare. În proporție de 95%, după câteva zile, cu ajutorul voluntarilor și cu sprijijul domnului președinte ALDE, am reușit să le acoperim. A fost greu, dar indiferent de ce a fost suntem bucuroși că în prezent oamenii au unde să doarmă”, a explicat Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia.

Vasile Petruescu

Oamenii s-au ales în urma furtunii și cu recoltele distruse. Potrivit edilului, în prezent  se preiau cereri de la proprietarii de terenuri, pentru ca aceștia să fie despăgubiți de autorități.“Tot în această perioadă ne ocupăm de culturi calamitate, pentru că pe lângă casele distruse recoltele oamenilor au fost puse la pământ. În prezent se preiau cereri de la proprietarii de terenuri pentru ca, comisia locală să constate pagubele și să vedem dacă pot fi ajutați într-o formă sau alta. Nu vor fi ajutați ca sinistrați, pentru că nu aveau asigurări obligatorii, decât o mică parte din ei”, a transmis primarul localității Traian Vuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here