Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council! S-a stabilit agenda de lucru

Spread the love

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a semnat un acord de colaborare cu Hong Kong Trade Development Council. Totodată a fost stabilită și o agendă de lucru între cele două părți.

Semnarea acestui parteneriat inter-instituțional s-a născut urmarea vizitei la CCIAT a reprezentantilor Biroului de Consultanță Regională a HKTDC din Budapesta, ce a avut ca scop prezentarea activitatii HKTDC, a calendarului anual de târguri și expoziții sectoriale și a programelor de sponsorizare.

Totodată în data de 4 decembrue a avut loc la Timișoara, primului seminar de prezentare a oportunitatilor de afaceri cu Hong Kong – eveniment ce a reunit peste 70 de agenti economici.

In discuția de astăzi care a precedat semnarii convenției de colaborare, a fost convenita si o agenda de lucru comuna care prevede participarea firmelor timisene la o misiune economica de vizitare a unui targ sectorial din Hong Kong, in aprilie 2019, si organizarea unui forum de afaceri bilateral la CRAFT, in Sem. II 2019.

Pentru noi este foarte importantă această vizită. Este pentru prima dată când avem o întâlnire cu conducerea unei organizații la un așa mare nivel, mai ales că astăzi a fost prezentă doamna director pentru Germania și Europa de Est. Așa cum știți vizita nu a fost doar protocolară, am mers până am ajuns la o agendă de lucru. Deja este programat pentru anul viitor în aprilie, o misiune economică în Hong Kong, unde avem facilități pentru firmele românești, pentru start-up-uri, au facilități de transport și cazare gratuită la expoziția din aprilie, iar firmele care sunt cu vechime sunt facilități privind doar cazarea și la transport se face un discount. Am încercat să ne aduce aportul ieri la seminar și s-a văzut că firmele timișene sunt interesate să pătrundă pe piața din Asia și de ce nu să atragem investiții în județul nostru”, spune Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here