ACS Poli (re)intra in Liga 1! Pe usa din dos

Nu a facut nimic sa merite si cu siguranta, in multe meciuri pe aceasta echipa o sa fie scrie VICTIMA SIGURA! Daca va incalzeste cu ceva, Timisoara, sau daca vreti judetul Timis va avea echipa in Liga 1… Pe multi nu ii va incalzi asa ceva, astfel incat rezultatele acestei echipe nu va conta prea mult. Cu atat mai mult cu cat va incepe Liga 1 de la -14. 

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, joi seara, pe site-ul său, că ACS Poli Timișoara va lua locul echipei Rapid București în ediția 2016-2017 a Ligii I. ”Locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 prin neînscrierea și dizolvarea SC Fotbal Club Rapid SA este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timișoara, care urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediții de campionat în ziua de sâmbătă 30.07.2016, împotriva echipei FC Dinamo”, se arată în comunicatul LPF.

‘Ne manifestăm regretul că fotbalul românesc pierde un club ca SC Fotbal Club Rapid SA și avem speranța că suporterii, pe care i-am simțit alături de club, vor găsi soluțiile pentru a continua istoria spiritului vișiniu într-o nouă formă de organizare”, concluzionează comunicatul LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a luat decizia având în vedere mai multe considerente, enumerate în comunicat.

”Dizolvarea SC Fotbal Club Rapid SA dispusă de Tribunalul București la 13.06.2016 și faptul că până în prezent nu s-a obținut suspendarea procedurii falimentului”, este primul criteriu care a stat la baza deciziei LPF.

”Hotărârea executorie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 28.07.2016 prin care s-a reținut ca SC Fotbal Club Rapid SA își păstrează personalitatea juridică pentru operațiunile lichidării până la terminarea acesteia, în condițiile prevăzute de art. 233 din Legea societaților comerciale nr. 31/1990”,

LPF mai afirmă că lichidatorul judiciar Aurel Brihac este singura persoană care poate asigura în condiții legale conducerea activității SC Fotbal Club Rapid SA, iar acesta ”nu a formulat o cerere de înscriere în competițiile organizate de LPF în numele SC Fotbal Club Rapid SA și nici nu și-a însușit cererile de înscriere și afiliere formulate de persoane care nu pot îndeplini operațiuni pentru club”.

Totodată, Brihac a arătat că ”fiind în procedura falimentului lichidatorul nu are dreptul de a încheia contracte de munca sau convenții de prestări servicii sportive, deoarece debitoarea (SC Fotbal Club Rapid SA) nu mai are activitate sportivă”.

”În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 și art. 38 pct. 1 prima cerință, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplinește condiția deținerii dreptului de participare în competițiile organizate de LPF”, a anunțat, joi, Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Dinamo București a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că va juca sâmbătă cu ACS Poli Timișoara în cadrul etapei a 2-a a Ligii I de fotbal, și nu cu Rapid București: „FC Dinamo București va juca sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 21,00, împotriva echipei ACS Poli Timișoara într-o partidă programată pe stadionul din Ștefan cel Mare, contând pentru etapa a II-a din Liga 1 Orange, ediția 2016-2017”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here