Acțiune de donare de sânge a polițiștilor de frontieră timișeni

Zeci de poliţişti de frontieră timişeni se implică activ în campania de donare de sânge, organizată ca urmare a crizei de sânge cu care se confruntă Centrul de Transfuzie. Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Astfel, având în vedere rolul tot mai important al campaniilor de donare de sânge pentru refacerea rezervelor în spitale şi conştienţi de faptul că donarea de sânge salvează vieţi, poliţiştii de frontieră timişeni s-au mobilizat la sediul instituţiei, unde cadre medicale specializate din cadrul Spitalului Judeţean Timiş le-au recoltat sânge la toţi cei 37 poliţişti de frontieră.

Nu este pentru prima oară când poliţiştii de frontieră timişeni participă la astfel de acţiuni caritabile. În ultimii ani, peste 150 de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au fost implicaţi în astfel de acţiuni umanitare astfel încât, la nivelul instituţiei, un poliţist de frontieră din cinci este donator de sânge.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here