Acțiune fulger în piețele din Arad

Cafea fără accize plătite și fără documente de proveniență, țigări de contrabandă, cinci dosare penale întocmite și trei sancțiuni contravenționale aplicate de către jandarmii timișoreni în Arad. Totul, în cadrul unei acțiuni punctuale în municipiul Arad.

Controalele jandarmilor Detașamentului 2 Mobil din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara, pe linia combaterii comerțului cu produse accizabile au avut loc în piețele Fortuna și Mihai Viteazul. Astfel, jandarmii timișoreni au depistat opt persoane care comercializau ţigări de contrabandă de proveniență non-comunitară și cafea fără acte de proveniență.

Au fost depistați patru bărbați și o femeie, cu toții domiciliați în județul Arad, având vârste cuprinse între 26 și 52 de ani care ofereau spre vânzare, aproximativ 400 de pachete de țigări de contrabandă. Doi dintre aceștia aveau ascunse mai multe cartușe de țigări în autoturismele proprietate, Ford și Audi, aflate în apropierea locului de vânzare, iar celelalte trei persoane aveau țigările în plase de nylon negre.

tigari confiscate

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării, fiind întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau comercializare de produse de contrabandă, dosare ce vor fi predate pentru soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Tot în cadrul acestei acțiuni, au mai fost surprinse trei femei domiciliate în Arad, în vârstă de 38 de ani, 45 ani  și 59 de ani, care comercializau cafea fără a face dovada actelor de proveniență pentru cantitatea de  aproape 100 de pachete de cafea de proveniență Germania.

Cele trei comerciante au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicata, iar cantitatea de cafea a fost ridicată în vederea confiscării de către jandarmii Grupării Mobile Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here