Poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul secţiilor urbane, desfăşoară activităţi de prevenire a infracţiunilor de furt pe raza municipiului Timişoara, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Acţiunile poliţiştilor vor fi concentrate în zona centrelor comerciale.

În perioada 27-29 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii vor desfăşura, premergător Sărbătorilor Pascale, activităţi de prevenire a furturilor pe raza municipiului Timişoara.

Astfel, astăzi, poliţiştii specializaţi în analiza şi prevenirea criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Timişoara, s-au deplasat în zona centrelor comerciale situate pe raza de competenţă a secţiei, unde au desfăşurat activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la principalele metode de protecţie a bunurilor personale.

În timpul acţiunilor în teren au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

Polițiștii recomandă să acordaţi atenţie şi intrărilor secundare în locuinţe, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri prin care se poate face accesul în locuinţa!

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii unui apartament sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora!

Înştiinţaţi secţia de poliţie de care aparţineţi atunci când observaţi că persoane necunoscute ies din bloc cu bagaje voluminoase sau atunci când aceştia scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri! Reţineţi, pe lângă semnalmentele acestora şi culoarea, marca şi numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care s-au deplasat!

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere! Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Nu lăsaţi bilete în uşă, prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!

Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul, rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul” şi nu intraţi în discuţii care ar putea furniza date despre persoana dumneavoastră!

Pentru prevenirea furturilor din buzunare:

Când aşteptaţi în staţiile mijloacelor de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!

Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit(ă), hoţii profită de asta!

Ţineţi, pe cât posibil, bagajul (poşeta, borseta) în faţa dumneavoastră, o geantă atârnată de umăr este întotdeauna la discreţia hoţilor!

Întotdeauna ţineţi banii, actele sau alte obiecte de valoare, în buzunarul interior al hainei! Buzunarul din spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea/coborârea în/din mijloacele de transport în comun, precum şi în aglomeraţii.

Articolul precedent“Contre” între primarul Marcel Vela și deputatul Alin Popoviciu. Vezi motivul banal
Articolul următorHamlet de W. Shakespeare în regia Adei Lupu Hausvater și pe muzică Subcarpați, un spectacol-eveniment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.