Acțiuni preventive în taberele de vacanță Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu

Poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul elevilor, în taberele de vacanţă Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu.

În perioada 24 – 25 august, poliţiştii din cadrul Biroului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş, Brigada de Jandarmi Mobilă Timişoara, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul elevilor.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat în taberele de vacanţă Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu, unde au purtat discuţii cu peste 80 de tineri prezenţi, în scopul informării acestora cu privire la consecinţele negative ale infracţiunilor săvârşite cu violenţă, consumului de alcool, consumului si traficului de droguri sau substanţelor etnobotanice, plecărilor voluntare ale minorilor de la domiciliu, infracţionalităţii informatice şi rutiere. În plus, au fost purtate discuţii cu privire la traficul de persoane, formele de exploatare (oricine poate deveni o victimă), modalităţi de racolare şi cum se pot evita astfel de situaţii.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ–preventive (afişe, flyere), o parte dintre acestea fiind expuse la avizierele taberelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here