CJ Timiș alocă 1,4 milioane de lei pentru exproprierea proprietarilor de terenuri din zona autostrăzii A1

Aproape 1,4 milioane de lei vor fi alocate de CJ Timiș pentru exproprierea proprietarilor de terenuri din zona autostrăzii A1. Autoritățile județene au în plan lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de autostradă, prin Giarmata.

Președintele Consiliului Județean, Sorin Grindeanu, este încrezător și spune că proiectul ar urma să fie finanțat din fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional.“Miercuri vom avea un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara – autostradă, varianta Giarmata. Veniturile proprii ale CJT sunt undeva cu 12 milioane de lei mai mari decât cele estimate. Rectificarea pe linii mari se adresează în felul următor: pe drumuri ar fi un spor de 15 milioane de lei, de asemenea o poziţie nouă de investiţii este legătura de la autostradă la Timişoara, varianta Giarmata, pentru care este prevăzută suma de 1,4 milioane de lei pentru procedurile de expropriere”, spune șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

În plus, Sorin Grindeanu a explicat că pe ruta care trece prin Dumbrăviţa pentru a lega Timişoara de descărcarea de la Giarmata nu vor avea acces vehiculele de mare tonaj. „Se va face lărgirea la patru benzi, descărcare pe patru benzi de la Giarmata până la intrarea în Timișoara – este un proiect care este eligibil pe POR, un proiect care, ca şi studii de trafic, eligibilitate, este mult mai util decât celelalte. (…) Le-am cerut specialiștilor să vină cu probleme legate de traficul greu, vorbim de transformarea unui drum județean pe bucata Dumbrăvița într-un bulevard al orașului, cu semafoare și restricționare pentru traficul greu, pentru că nu vreau să ajungă să treacă traficul greu prin Dumbrăvița. Din ce mi-au spus cei care au realizat cadrul acestui proiect, nu e nevoie să se umble la stâlpii de troleibuz pentru extindere”, a completat Sorin Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.