Pentru cele 650 firme membre și pentru comunitatea de afaceri locală, CCIAT
a derulat un amplu program de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, criza forței de muncă, alte teme de interes, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, instituții de învățământ, alte entități: 8 seminarii, peste 600 participanți.

CCIAT a continuat preocupările referitoare la găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă, prin organizarea de evenimente dedicate: 4 acțiuni, peste 250 participanți.

Camera de Comerț a promovat internaţionalizarea firmelor și afacerilor, prin misiuni economice, parteneriate de afaceri, întâlniri B2B (8 misiuni economice, 130 participanți).

Tot în prima jumătate a anului au fost organizate târguri și expoziții. Este vorba despre nouă eveimente de acest gen care au reunit 550 expozanț și, peste 50.000 vizitatori.

CCIAT a promovat interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor și vizitelor oficiale: 8 întâlniri și vizite oficiale. Printre acestea amintim de o delagație de afaceri din Taiwan, din Cehia, Germania sau Croația.

Camera din Timiș a furnizat servicii pentru dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și fonduri naționale alocate de la bugetul de stat.
Este vorba despre proiectele SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, START SMART – Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Regiunea Vest sau CLIMATE KIC.

CCIAT a sprijinit iniţiativele antreprenoriale pentru crearea şi dezvoltarea de noi firme, prin servicii oferite de: Biroul Asistență Societăți Comerciale: 503 certificate de origine pentru export, 93 intermedieri înfiinţări societăţi comerciale/mențiuni); Centrul Zonal de Standardizare: 43 standarde vândute; Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale: 17 persoane/firme consiliate; Participare cu stand la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara, Casa Tineretului, 12-14 iunie 2019.

În prima parte a anului au fost organizate o gamă largă de cursuri de formare profesională. Este vorba de nu mai puțin de 30 de cursuri, din care 28 cursuri acreditate A.N.C. și 2 cursuri neacreditate. Au participat 262 cursanți, din care 70 persoane provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere.

CCIAT se mândrește și cu faptul că a dezvoltat activitatea Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, prin atragerea de noi clienţi şi menţinerea portofoliului de clienţi existenţi: 22.300 înscrieri, a dezvoltat activitatea Curţii de Arbitraj de pe lângă CCIAT, a diversificat activitatea PrintPoint, departament specializat în producția de materiale publicitare, promoționale, printing, design digital și a realizat informarea sistematică a membrilor CCIAT și a mediului de afaceri.

Articolul precedentDoi muncitori, surprinși de un zid prăbușit, la Timișoara!
Articolul următorAdrian Pau (Pro România): Asistăm ca spectatori la felul în care România este ținta unor atacuri de o intensitate maximă la adresa statului de drept

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.