Adrian Pau (Pro România): Asistăm ca spectatori la felul în care România este ținta unor atacuri de o intensitate maximă la adresa statului de drept

S-a discreditat și dus în derizoriu, timp de trei ani, SRI, SIE, SPP – din considerente personale – și s-a mers până acolo încât s-a tăiat din bugetele de funcționare în cazul instituțiilor mai sus amintite.

Cu un an în urmă, Jandarmeria a fost dusă în derizoriu ca instituție a statului, ca urmare a evenimentelor din zece august. S-a șters cu buretele toată activitatea de la înființare și până în prezent. Ca urmare a incidentului de la Colectiv, a fost discreditat sistemul medical și activitatea ISU în ansamblu. Aceeași discreditare se practică și în cazul Bisericii Ortodoxe Române.

Azi, asistăm la discreditarea Poliției și a Justiției! Nu încerc să disculp pe cineva, este clar că vinovații se regăsesc în sistem, însă nu este normal ca o întreagă instituție să fie arătată cu degetul datorită unor incompetenți. Sunt convins că s-a greșit și că cei care au greșit trebuie să plătească.

Marea problemă este însă discreditarea în ansamblu a unor instituții ale statului de drept, discreditare favorizată categoric și de mediul politic în ansamblu! Consider că imperativul momentului este acela premierul și președintele să constituie celule de criză formate din profesioniști care să identifice problemele reale și soluții.

Categoric, instituțiile statului trebuie conduse de profesioniști și nu de aliniați sau acoliți politic! Dacă aceste schimbări nu vor apărea în termen scurt, procesul discreditării instituțiilor statului român se va accelera.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.