Actualitate și istorie. „Timisoara Turistică”, un eveniment inedit

Asociația Iubesc Timișoara organizează „Timișoara Turistică”, un eveniment care prezintă o conexiune a punctelor din trecut cu cele din prezent, aducând o percepție nouă asupra valorilor ce stau la baza orașului. Scopul acestui eveniment este de a promova obiectivele turistice și culturale ale orașului.“Orașul este locul poveștilor ascunse, al clădirilor care poartă cu ele mărturii ale trecutului, al străzilor pline de amintiri, dar și spațiul afectiv al comunității. Descoperindu-l, el iese din anonimat și devine un prieten pe care îl asculți și care te ascultă, alături de care râzi, te bucuri, te întristezi și de care, în final, te apropii”, transmit organizatorii evenimentului.

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului. Astfel, joi, 10 noiembrie, la ora 19:00, va avea loc un Seminar de deschidere cu tema „Timișoara Noastră”, unde se va prezenta pe scurt istoria orașului, motivele pentru care este numit orașul „Premierelor” și potențialul său turistic. Apoi vor urma tururi turistice ale orașului, ghidate de către persoane avizate în acest domeniu. Acestea se vor stabili în urma seminarului de deschidere.

Luni, 14 noiembrie, ora 19:00, va avea loc un Seminar de încheiere cu tema „Timișoara Tânără”. Aici se va pune în lumină importanța tineretului timișorean de a se exprima în cadrul vieții socio-culturale. Conștientizarea valorilor istorico-culturale de către tineri, reprezintă fundamentul necesar prin care respectul își va găsi loc alături de spiritul creativ al acestora.

(Foto: destinatii.info.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here