Acuzaţii grave în comuna Checea! Viceprimarul va afla mâine dacă mai are sau nu voie să candideze

0
124

Comuna Checea din judeţul Timiş este în plină campanie electorală, după ce primarul Dorin Birdean, a decedat.

În cursă s-au înscris trei candidaţi: de la ALDE, de la PMP şi de la PNL. Acesta din urmă are însă mari probleme, motiv pentru care riscă să nu mai poată candida.

Mai exact, el a deţinut şi deţine şi în prezent, un PFA pe care desfăşoară activităţi comerciale, şi în acelaşi timp ocupă de ani buni şi funcţia de viceprimar.

Acest lucru este ilegal, motiv pentru care reprezentanții PMP i-au făcut o plângere penală.

Consilierul local din Checea, domnul Marius Coman, a sesizat organele abilitate şi a obţinut şi o ordonanţă prezindeţială, prin care i se aprobă judecarea cu celeritate a acestui dosar, deschis la Tribunalul Timiş (…) Cei care stau în spatele lui (Florin Daniel Florea – n.a) şi îl îndeamnă să meargă înainte ar trebui să fie mult mai conştienţi că îi fac rău. Sunt lucruri nelegale”, a spus Cornel Sămărtinean, preşedintele PMP Timiş.

Incompatibilitatea lui Florea se va analiza mâine de judecători, care vor decide dacă acesta mai are voie să candideze.

Supărarea PMP-iştilor este cu atât mai mare cu cât lupta electorală din Checea este una complet imorală şi ilegală.

“Acest viceprimar, care este şi primar interimar, organizează în Primăria Checea, întâlnirile de campanie electorală, pe care, cu nonşalanţă, participanţii le pozează şi le pun şi pe facebook. Stau şi mă întreb: au toţi candidaţii dreptul să îşi facă astfel de şedinţe de campanie în sediul Primăriei?!”, întreabă retoric Sămărtinean.

Problemele din Checea au fost sesizate şi de oamenii legii, care au deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce comunitatea de rromi din zonă a primit mită electorală constând în articole de îmbrăcăminte, dulciuri şi jocuri pentru copii.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here