ADID Timiș și RETIM anunță modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor în Zona 0 și Zona 1 Timiș

ADID Timiș împreună cu RETIM Ecologic Service SA informează populația și persoanele juridice din zonele 0 și 1 ale județului Timiș că începând cu luna ianuarie 2019 se vor modifica tarifele de colectare a deșeurilor.

Această modificare se datorează introducerii contribuției pentru economia circulară, creșterii salariului minim pe economie, creșterilor repetate ale prețului combustibilului din ultimii ani, precum și creșterii numărului de gospodării de la care se efectuează colectarea.

Conform ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2018,de la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare costul de mediu denumit “contribuția pentru economia circulară”. Valoarea acestei taxe a fost stabilită la 30 lei per tonă de deșeuri depozitată, iar acest cost, în conformitate cu legislația aplicabilă, se va reflecta în tariful de colectare al deșeurilor.

Operatorul de colectare RETIM va încasa această taxă de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif și o va plăti mai departe către operatorii instalațiilor de tratare, transportși depozitare a deșeurilor din județul Timiș. Destinația finală a acestei taxe este fondul pentru mediu gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

De asemenea, o suplimentare minimă se va aplica tarifului existent și pentru a acoperi creșterea de costuri generată de mărirea prețului combustibilului și mărireasalariului minim pe economie în perioadadecembrie 2016-decembrie 2018,adicăde când a fost depusă oferta RETIMși până când RETIM a cerut recalcularea acestuia.

O alta cauză a majorării de tarif,atât în cazul populației urbane cât și a celei rurale din ambele zone,o reprezintă suplimentarea numărului de rute de colectare (echipaje și mașini adiționale) generată de creșterea numărului de locuințeși extinderea zonelor locuitedin acestelocalitățiîn ultimii ani.

Propunerea de modificare a tarifelor a fost aprobatăîn Consiliul Director al ADID Timiș, urmând ca în perioada imediat următoare să fie ratificată prin Hotărâri ale Consiliilor Localeale fiecărei localități din zonele 0 și 1,în vederea implementării noilor tarife începând cu luna ianuarie 2019.

Tarifele aplicabile vor fi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here