Migranți opriţi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia


Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat doi cetăţeni din Albania și unul din Kosovo care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, pentru că interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, respectiv doi cetăţeni străini, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă fraudulos din ţară.

Seara trecută, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au interceptat  trei bărbați care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, pe direcția localității de frontieră Beba Veche.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au reținut pe cei trei și i-au condus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Albaniași unul din Kosovo, cu vârste cuprinse între20 şi 46 de ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, pentru că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Și polițiștii de frontieră de la Jimbolia au depistat în apropierea două persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia, acestea fiind preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de un cetățean  din Irak în vârstă de 20 de ani și unul din Palestina în vârstă de 25 de ani, ambii solicitanți de azil pe teritoriul României. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Serbia, pentru a merge mai departe în alte state din Uniunea Europeană.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei doi cetățeni din Albania si cetățeanul din Kosovo, fiind anunţateautorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

De asemenea,cei doi cetățeni din Palestina și Irak sunt cercetaţi pentrutentativă de trecere frauduloasă a frontierei de statfiindpreluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here