Măsura de carantinare a Timişoarei şi a comunelor periurbane Dumbrăviţa, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda a adus multe nemulţumiri în rândul locuitorilor şi a lovit crunt două segmente importante: HORECA şi activităţile sportive. Dacă proprietarii de restaurante, cafenele şi hoteluri au reuşit să stea de vorbă cu decidenţii locali, reprezentanţii sălilor de sport au fost ignoraţi total.

Sălile de sport din Timişoara însumează peste 1000 de angajaţi şi colaboratori, aici fiind incluse serviciile de curăţenie sau de pază. Însă, odată cu carantinarea, cele peste 1000 de persoane amintite au rămas fără loc de muncă. Mai mult, sălile de fitnes au peste 20.000 de abonaţi, ceea ce înseamnă în jur de 4% din populaţia oraşului. Vorbim de 20.000 de oameni care făceau sport în fiecare zi, iar acum le este interzis.

“Măsurile se iau pompieristic, fără o analiză serioasă. Adică ni se repetă obsesiv să facem mişcare, dar sălile de sport sunt închise. Cred că era mult mai bine dacă se impunea un procent de ocupare de 50% în săli, în acest fel fiind redus contactul direct între practicanţii de sport şi sălile ar fi fost în continuare deschise. Pe lângă săli, au fost puse lacăte şi pe bazele sportive, deci nici acolo nu se poate practica vreun sport, fie el tenis, fotbal sau baschet. Şi aici, proprietarii vorbesc de aproximativ 20.000 de abonaţi. Este necesară regândirea unor măsuri restrictive pentru că vorbim de sport, deci despre sănătate”, spune Adrian Pau, coordonator Pro România Timiş.

Articolul precedentÎncepe etapa a III-a în municipiile cu rata de incidență de peste 4,5 la 1.000 de locuitori! În Timiș se deschid 14 noi centre
Articolul următorUn an de învățământ în pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.