Pe lângă faptul că la Dumbrăvița se joacă la ruletă multe străzi, care pot fi cumpărate de oricine, da, străzi întregi, care apoi pot fi vândute la suprapreț și Primăria poate răscumpăra mult mai scump, iată că Horia Bugarin are alte probleme mai grave.

Edilul de lângă Pădurea Verde, care nu a făcut nimic bun de când a preluat funcția, însă și-a creat o adevărată armată de postaci care îi ridică osanale, își face legea după bunul plac. Așa cum a arătat Gazeta de Vest săptămâna trecută (AICI), iată că mai multe ilegalitități îi sunt puse în cârcă acum și de Pro România, care prin vocea lui Adi Pau a pus niște întrebări pertinente care așteaptă răspunuri.

„Domnul Bugărin s-a apucat să facă lucrări la structura de rezistență din Primărie. Dumneavoastră dacă faceți o lucrare acasă, de exemplu o ușă la balcon, trebuie să mergeți să depuneți un proiect să faceți o autorizație de construire, etc. Domnul Bugărin face aceste lucrări care afecteză structura de rezistență fără a avea autorizație de construire! Ce e drept, poate fi greu să faci rost de o autorizație, când jumătate din Primăria Dumbrăvița nu e intabulată, dar pe el nu îl interesează e proprietatea lui, face ce vrea el! Faci lucrări de construcție, fără autorizație că așa vrei. Dacă dumneavostră faceți acasă așa ceva, luați amendă și vi se face dosar penal. Vrem să vedem ce pățește domnul Bugărin în această speță”, spune Adrian Pau. După datele noastre, Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut deja o vizită la Primărie și rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe.

Construcțiile cu iz penal demarate de Bugarin, nu se opresc aici. Și Pau vorbește de celebra piscină a edilului miliardar, construită, ați ghicit, fără autorizație. „Domnule Bugărin, aveți autorizație pentru construcția piscinei din curtea dumneavoatră? Aici trebuie însă să spun că nu mă deranjează că are piscină. Dacă a muncit a făcut-o pe banii dânsului, dar dacă a făcut-o, nu ar putea plăti un impozit către Primăria Dumbrăvița pe care o gestionează, din milioanele alea care le-a făcut? Să își plătească taxele, să intre în legalitate și nimeni nu are treabă, dar când inventezi povești și ești așa puțin evazionist…”

O altă afacere cu multe semne de întrebare este cea a magazinului IKEA. Se pare că s-a umblat puțin prin acte, o altă chestiune penală, opera imensului edil. „L-am sunat personal și i-am spus: dragul meu, nu poți să modifici o documentație urbanistică existentă cu o hotărâre de Consiliu Local. Și vezi că ceea ce ai făcut la IKEA ai modificat poziția și ai modificat certificarul și autorizația de construire cu o hotărâre de Consiliu Local ai făcut-o total ilegal. Mai mult decât atât, sensul giratoriu de acolo nu se află doar pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăvița, iar certificatul de urbanism și autorizația de construcție trebuia dat de Consiliul Județean Timiș. I-am explicat frumos că e într-o eroare și să ia măsurile necesare. Circuitul documentelor administrative este foarte important și neîndeplinirea lui constitue infracțiune”, a mai explicat Pau.

Așadar, nicio realizare, dar multe probleme. Și cei care pierd aici sunt dumbrăvițenii care au avut încredere într-un om, care într-un an de zile și-a pierdut toată credibilitatea.

Să nu uităm, că ilustrul conducător a strigat „Hoții” și a chemat DNA să investigheze posibilele fraude ale vechii conduceri a Primăriei (AICI). Oamenii legii nu au găsit însă nimic, iar scuze pentru deranj nu și-a cerut nimeni. Interesant este însă ce se va găsi dacă organele statului se vor autosesiza la acțiunile actualului primar.

Foto Bugarin : facebook

Articolul precedentScade numărul infectărilor noi cu COVID! Puțin peste 3.000 de cazuri au fost raportate azi
Articolul următorCentrul de Studii Evreieşti şi Israeliene de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost inaugurat!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.