Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad – județul Timiș, au descoperit bunuri în valoare estimată de 112.000 euro în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport persoane în regim internaţional, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

​În data de 19.06.2023, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, șofer al unui mijloc de transport persoane în regim internațional, cu 26 de pasageri şi care efectua o cursă pe ruta Spania-România.

​Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al autocarului, două cutii și un geamantan, care aparțineau șoferului.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat un număr de 85 de telefoane mobile, 17 ceasuri smart, 12 căști audio, 11 tablete, 4 boxe, 2 plăci de bază, 2 plăci video, 3 pen-uri, 2 tag-uri, 1 aparat foto, 1 aspirator şi 3 parfumuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență (bon de casă, factură sau aviz de însoțire a mărfii).

Șoferul a declarat că bunurile nu sunt ale lui, ci le-a preluat de la un cetățean român în Spania cu scopul de a le transporta în România.
​Bunurile, în valoare totală estimată de 112.000 euro, dacă ar fi fost comercializate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât șoferul român nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare a se dispune măsurile legale care se impun.

Articolul precedentPoli Camp: Universitatea Politehnica Timișoara, tabără pentru elevi
Articolul următorNu s-a învățat minte. A condus beat și cu permisul reținut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.