Adversari obisnuiti in CEN! Romania vrea sa se califice la Mondial mai repede

Naționala de rugby a României va întâlni reprezentativele Germaniei, Belgiei, Spaniei, Rusiei și Georgiei în Cupa Europeană a Națiunilor (CEN), sezonul 2017-2018.

Rugby Europe a anunțat, luni, programul competițional oficial al CEN 2017-2018, sezon extrem de important în ceea ce privește calificarea la Cupa Mondială din Japonia 2019, scrie site-ul FRR.

Astfel, România va disputa, în sezonul 2017, două meciuri acasă, cu Spania și Georgia, ca să întâlnească în deplasare Germania, Belgia și Rusia. Marele derby al primului eșalon valoric din CEN, România — Georgia, va avea loc pe 19 martie, pe terenul ”Stejarilor”.

”Este important ca la finalul meciurilor din 2017, când tragem linie, să avem patru victorii în fața contracandidatelor noastre cu care ne vom bate pentru calificarea directă la Cupa Mondială și trei puncte bonus obținute, pentru a avea asigurată calificarea încă din primăvara viitoare. Cred că este foarte important să ne respectăm statutul de echipă cu experiență, de echipă care a lăsat o impresie bună la ultima ediție a Cupei Mondiale, de echipă care își dorește meciuri puternice ca să crească. Îmi doresc să menținem progresul pe care l-am arătat la World Rugby Nations Cup, să creștem și mai mult ca joc în meciurile-test din toamnă și să avem o echipă care să abordeze în forță calificarea la Cupa Mondială”, a declarat Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, conform sursei citate.

Față de edițiile anterioare, Rugby Europe a decis ca meciurile să aibă loc și duminica, nu doar sâmbăta așa cum s-a întâmplat până acum.

Programul Cupei Europene a Națiunilor în 2017

Etapa 1, 11-12 februarie:
Germania — România, 11 februarie
Spania — Rusia, 12 februarie
Belgia — Georgia, 12 februarie

Etapa 2, 18 februarie:
România — Spania
Georgia — Germania
Belgia — Rusia

Etapa 3, 4 martie:
Rusia — România
Spania — Georgia
Germania — Belgia

Etapa 4, 11-12 martie:
Belgia — România, 11 martie
Georgia — Rusia
Germania — Spania

Etapa 5, 19 martie:
România — Georgia
Rusia — Germania
Spania — Belgia

Program Cupa Europeana a Națiunilor 2017/2018

Etapa 6:
România — Germania
Rusia — Spania
Georgia — Belgia

Etapa 7:
Spania — România
Germania — Georgia
Rusia — Belgia

Etapa 8:
România — Rusia
Georgia — Spania
Belgia — Germania

Etapa 9:
România — Belgia
Rusia — Georgia
Spania — Germania

Etapa 10:
Georgia — România
Germania — Rusia
Belgia — Spania

Potrivit FRR, sezonul 2016-2018 are o însemnătate majoră pentru naționala de rugby a României care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. ”Stejarii” se pot califica la această competiție în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2016-2017 și 2017-2018, cumulat, astfel:
—dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018;
—dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
—dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga)
—dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipă din America, una din Africa și una din Asia sau Oceania.

Până la meciurile din Cupa Europeană a Națiunilor, Stejarii vor disputa în luna noiembrie trei meciuri-test cu Statele Unite ale Americii (12 noiembrie), Canada (19 noiembrie) și Uruguay (26 noiembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here