Aeroportul Internaţional Timişoara, în clasamentul raportului ACI Europe pentru anul 2015

 

aeroport

Aeroportul Internaţional Timişoara se află în clasamentul raportului ACI Europe pentru anul 2015. Aeroporturile sunt împărţite funcţie de numărul de pasageri operaţi, astfel: grupul 1 – număr de pasageri ce depăşeşte 25 milioane pe an; grupul 2 – număr de pasageri cuprins între 10 şi 25 milioane pe an; grupul 3 – număr de pasageri cuprins între 5 şi 10 milioane pe an; grupul 4 – număr de pasageri mai mic de 5 milioane pe an.

Conform raportului ACI Europe pe anul 2015, traficul aerian pe aeroporturile din Europa a crescut cu 5,2% faţă de anul precedent. În grupul 4 al clasamentului realizat în urma raportului ACI Europe, Aeroportul Internaţional Timişoara, a înregistrat o creştere de 25,8% faţă de anul 2014 şi se clasează astfel pe locul 5 (pe aceeaşi poziţie cu aeroportul din Cluj). Pe prima poziţie la această categorie se află aeroportul Ohrid, Macedonia (+53,3%).

Aeroporturile care s-au clasat pe prima poziţie la celelalte trei categorii sunt: Milan Bergamo (+18.6%) – grupul 3,  Istanbul SAW (+19.7%) – grupul 2, Madrid-Barajas (+12.0%) – grupul 1.“2015 a fost un an bun în ceea ce priveşte traficul aerian de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara şi ne propunem ca în fiecare an să înregistrăm creşteri semnificative a numărului de pasageri. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv susţinem demersuri permanente pentru introducerea de noi destinaţii şi mărirea frecvenţei de operare a zborurilor existente, concomitent şi cu lucrări de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pasageri ca o consecinţă a previziunilor de creştere a traficului de pasageri. Această creştere a numărului de pasageri se completează cu indicatorul creşterii volumului de marfă, care în 2015 a fost cu 35% mai mare faţă de anul 2014”, susține directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here