Universitatea Politehnica Timișoara alege rectorul pentru următorii patru ani

Rector UPT - VIOREL SERBAN

Alegeri la Universitatea Politehnica din Timișoara. Peste șase sute de persoane, printre care 60 de studenți, sunt așteptate astăzi la urne pentru alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara.

Exercitarea dreptului de vot se va face între orele 8:00 și 18:00, într-o singură locație pentru toți electorii, în Sala Senatului UPT. Procesul de numărare al voturilor se va termina în maxim două ore. Astfel, au fost depuse două candidaturi: prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, actualul rector al Politehnicii, și prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeașu, fost președinte al Sindicatului Liber din UPT.

Viorel Șerban a anunțat că propune „soluții pentru principalele provocări ale universităților secolului XXI: plafonarea numărului de studenți cu frecvență, creșterea importanței transferului tehnologic și a angajamentului regional, internaționalizarea ca factor determinant în consolidarea poziției unei universități în cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calității totale și guvernanței universitare.

La rândul său, prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeașu, în calitate de candidat la funcția de rector pentru legislatura 2016 – 2020, menţionează ca obiectiv principal al angajamentului luat prin planul managerial „creșterea prestigiului UPT prin formarea de specialiști/profesioniști în rândul absolvenților și printr-o atmosferă academică caldă, de prețuire și respect; în două cuvinte: firească și normală”.

ilare bordeasu

alegeri rector UPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here