Afgani, opriţi la frontiera cu Ungaria! Încercau să treacă ilegal granița

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat trei cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

Seara trecută, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat, la marginea localității Cenad, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau, pe jos, pe câmp, spre țara vecină.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea celor trei persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni afgani, toţi bărbaţi, având vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat faptul că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei și au recurs la această metodă întrucât nu îndeplineau condiţiile legale de ieşire din ţară.

Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here