Ai împlinit 18 ani? Află ACUM cele mai tari lucruri pe care le poți face de unul singur!

Mulți dintre tinerii din România așteaptă cu nerăbdare să împlinească vârsta de 18 ani. Odată deveniți majori, aceștia cred că pot face o mulțime de lucruri noi, care până atunci erau considerate interzise. Și așa este, însă, nimeni nu cunoaște cu adevărat întreaga listă de activități permise după ce adolescentul își sărbătorește aniversarea de 18 ani.

Care sunt cele mai tari lucruri de făcut la 18 ani?

Majoratul nu vine doar cu oportunități, ci și cu responsabilități. Tinerii ar trebuie să știe încă din prima zi că pe lângă toate activitățile permise, există și riscul de a-și plăti greșelile de unii singuri. Așadar, specialiștii le recomandă, în primul rând, să aibă mare grijă la ceea ce fac. Însă, până atunci, atât proaspeții majori, cât și părinții acestora, trebuie să afle lista cu cele mai tari lucruri permise. De ce? Tocmai pentru că tânărul va fi nerăbdător să le facă, iar deseori părinții s-ar putea împotrivi fără motiv. 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot călători neînsoțiți – dacă până la 18 ani aceștia trebuiau să fie însoțiți în permanență de un adult pentru a părăsi țara, odată ce devin majori, pot pleca fără să fie cu ei vreun reprezentant legal. Travel bloggerii recomandă tinerilor să înceapă cu cele mai vizitate obiective turistice din lume, fiindcă astfel își vor deschide apetitul pentru călătorit și nu își vor mai dori să se oprească niciodată. 

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot deveni șoferi – aceasta este una dintre dorințele cele mai arzătoare pe care le au cei care devin majori. Atenție, însă, ca proaspeții șoferi să nu beneficieze de o mașină prea puternică, fiindcă pe șoselele din România sunt înregistrate zilnic zeci de accidente provocate de începători care ajung la volanul unor autoturisme cu prea mulți cai putere pentru experiența lor. 

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot merge la vot – chiar dacă această activitate nu pare atât de atrăgătoare, află că este extrem de importantă! Mersul la vot îți oferă posibilitatea să lupți pentru viitorul tău și al țării în care trăiești. 

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot face bani mult mai ușor – odată deveniți majori, aceștia sunt angajați mult mai ușor. Însă, există și tot felul de activități care pot aduce surse în plus de venit, dar care erau interzise până la vârsta de 18 ani. De exemplu, jocurile de noroc, care sunt disponibile atât în cazinourile fizice, cât și în cele online. Jucătorii aflați la început beneficiază de diverse promoții inițiale, cum este și oferta online la MaxBet, care sporesc șansele de câștig. Cu toate acestea, există diverse reguli pe care oricine trebuie să le cunoască și trebuie, tot timpul, să existe o limită sănătoasă, care face diferența între distracție și dependență!

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot viziona orice film – în sfârșit, nu va mai trebui să verifici bulina cu limita de vârstă din colțul ecranului și nici să îți pui mâna la ochi când urmează o scenă indecentă. 

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot cumpăra alcool și tutun – le poți cumpăra, dar nu este chiar atât de bine să le și consumi, mai ales dacă este vorba despre cantități foarte mari. Așadar, mare grijă! 

 

 

  • Tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani pot dona sânge – dacă ești sănătos și o poți face, de ce nu? O faptă bună va fi mereu răsplătită!

 

În concluzie, tinerii care trec de vârsta majoratului pot face tot ce își doresc, în limita legii, desigur. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com 

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here