Albanezi, opriți la frontiera cu Serbia! Au trecut ilegal granița

Polițiștii de frontieră au depistat trei cetăţeni din Albania care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde, în zona localității Oravița. Un alt albanez a fost depistat de polițiștii de la Moravița încercând să treacă ilegal frontiera.

Ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au depistat, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Cei trei au fost ridicați și duși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei tineri din Albania, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei.

Și polițiștii de la Moravița au depistat ieri, în jurul orei 13.00, la aproximativ 50 m de frontieră, o persoană, care nu își justifica prezența în zonă şi nu vorbea limba română, motiv pentru care a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din Albania în vârstă de 61 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, deoarece dorea să ajungă în vestul Europei.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe conform acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here