ALDE a stabilit strategia pentru alegerile parlamentare. Ce spune Călin Popescu Tăriceanu, prezent la Timișoara

Eveniment important astăzi pentru ALDE Timiș. Conducerea partidului a primit vizita șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a venit însoțit de co-președintele ALDE, Daniel Constantin.

Cei doi au dezbătut subiecte care vizează alegerile parlamentare, dar și anumite programe ALDE care vor fi transpuse în viitoarele legislaturi, în contextul unei coaliţii de guvernare.“Vrem ca anumite programe pe care le-am imaginat să le putem transpune în viitoare legislaturi. În condiţiile în care vom ajunge să facem parte din coaliţia de guvernare, acest lucru va fi posibil. Spre deosebire de celelalte partide politice care şi-au prezentat programele nu am venit cu promisiuni în dreapta şi în stânga de majorări şi creşteri salariale pentru că totul trebuie să pornească într-o suită logică. E nevoie de creştere economică. Cum realizăm această creştere economică, asta e problema, nu să creştem salariile şi apoi să ne gândim cum facem să avem creştere economică. Programul nostru se bazează pe ideea unui fond de dezvoltare de 100 milioane euro din fonduri proprii, de la buget, din dividente cu care să se poată susţine investiţii”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE Timiș.

La rândul său, Daniel Constantin este convins că ALDE oferă o garanţie a implementării proiectelor propuse. “Sigur că avem o creștere economică, e bazată pe consum. Nu e un lucru rău dacă această creștere economică bazată pe consum nu merge mai mult de un, doi ani de zile. Dacă vom continua cu o astfel de abordare, cu un astfel de Guvern, din păcate relaxarea fiscală, continuarea aplicării Codului Fiscal, care intră în etapa a doua de la 1 ianuarie 2017, nu e sustenabilă. Nici măcar creșteri de salarii sau alte lucruri care s-au promis nu sunt sustenabile. Soluția o reprezintă investițiile, pornirea proiectelor majore din țara noastră, care în momentul de față stagnează. Există un exemplu celebru de acțiune guvernamentală numit Cumințenia Pământului. În afară de Cumințenia Pământului nu am văzut un mare proiect care să înceapă și care să dea măcar speranța că nu s-a întâmplat să fie finalizat în 2016, va fi finalizat în 2017 ”, spune co-președintele ALDE, Daniel Constantin.

În plus, aceștia se arată încrezători în echipa din Timiș și sunt convinși că vor lua un scor mult mai bun decât la alegerile locale. „Din perspectiva alegerilor locale, din punct de vedere politic, cred că se putea mai mult în județul Timiș, ne propunem mai mult pentru alegerile parlamentare și sunt convins că după alegerile locale echipa s-a întărit și vom avea un rezultat mai bun decât am avut la alegerile locale. Sigur că nu va fi foarte dificil, pentru că așa cum vedem, și la Arad, și în județul Timiș, candidații care-i propune principalul nostru concurent pe scena politica romanească, Partidul Național Liberal,provin din vechiul Partid Democrat Liberal, cu una – două excepții care sunt reprezentate mai ales de venirile de la București, începând cu președintele partidului Alina Gorghiu, care provine din PNL, dar nu cred că este un exponent al liberalismului din România (…) Eu cred că dacă vom reuși să le arătăm oamenilor că putem să facem ceea ce ne angajăm să facem din 2017, cu modestie, cu cifre concrete, cred că putem să avem succes și rezultatul la alegerile parlamentare va fi peste ceea ce așteptăm și cu siguranță va consolida pe o poziție mult mai bună cea de treia treaptă pe scena politică romanească”, adaugă Daniel Constantin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here