Scriitorul Stejărel Ionescu lanseză cea de-a 14-a carte de poezii

Jurnalistul şi scriitorul timişorean, Stejărel Ionescu, autor al mai multor volume de versuri şi posesor de premii naţionale şi internaţionale, îşi va lansa cea de-a 14-a carte de poezii. Evenimentul va avea loc la Cercul Militar, Galeria de artă „Pro Armia”, (Piaţa Libertăţii),  joi 10 noiembrie, ora 16.00.

Va vorbi despre carte şi autor, jurnalistul Marcel Sămânţă de la Renaşterea Bănăţană și Andrei Pogany. Stejărel Ionescu va oferi autografe celor prezenţi. Lansarea va fi un dublu eveniment, având loc şi în preajma zilei de naştere a autorului.

Stejărel Ionescu, un poet cu 13 volume publicate și prezent în mai multe antologii, scrie un poem neterminat, pentru că, nu-i așa, tema aceasta te pândește, cum pândește pe fiecare. Spre deosebire de ceilalți muritori marcați mai ales de spaimă la acest gând, el are o imaginație luxuriantă, reușind să itereze în poemul său nu mai puțin de 250 (să fie acesta un număr cu semnificație?) de poeme scurte, caligrafiind stări, sentimente, posibile trăiri.” (Marcel Sămânţă)

Volumul actual de versuri, al 14-lea , a lui Stejărel Ionescu întregeşte limbajul artistic transmis în volumele anterioare. Astfel îl putem considera un nou poet din ţara noastră, pe lângă ceilalţi doi prezentaţi anterior, care foloseşte cu o sensibilitate aparte modul de exprimare în paradoxism. Poeziile sale ne semnalează că poate transpune în limbajul paradoxist, foarte bine stăpânit, temele mari care frământă lumea: viaţa, scurgerea timpului, dorul, dragostea,credinţa în Dumnezeu, moartea, etc” (Andrei Pogany).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here