ALDE  Timiș s-a întărit după alegerile locale. Și-a triplat numărul de aleși locali si este a treia forța politică din Timiș

1
670

ALDE  Timiș s-a întărit după alegerile locale. Mai exact, și-a triplat numărul de aleși locali si este a treia forța politică din Timiș.

Partidul ALDE Timiș dorește să obțină un post de vicepreședinte în Consiliul Județean Timiș. În urma alegerilor, partidul a obținut două posturi de consilieri, Traian Stancu și Ion Davițoiu. În cadrul unei conferințe de presă, liderii partidului au transmis astăzi că vor vota pentru ca Sorin Grindeanu să fie ales președinte al CJT, însă nu vor vota vicepreședinții, care în urma alianței dintre PSD și UNPR pentru obținerea majorității, ambele posturi vor reveni progresiștilor.”Noi nu agreem această variantă întrucât cel mai bine era ca UNPR să ia un singur vicepreședinte și nu ambele funcții. Noi nu suntem de acord cu această propunere. Lucrurile mai sunt încă în discuție, încă nu s-a încheiat validarea consilierilor județeni, dar repet, noi nu agreem această variantă. Dacă avem înțelegere cu PSD la nivel național, nu la nivel județean, cu UNPR nu avem nicio înțelegere, așa că noi rămânem la hotărârea luată în Biroul Județean ALDE Timiș, adică nu vom vota cei doi vicepreședinți UNPR. Noi doream un post de vicepreședinte la Consiliul Județean”, spune Ion Davițoiu, consilier județean din partea ALDE.

La rândul său, Traian Stancu spune că ALDE Timiș are un singur protocol local cu PSD, pentru comuna Șag. ”Este un protocol semnat pe care îl vom respecta. De aici încolo urmează discuții pentru consiliile locale din teritoriu, legat de Consiliul Județean, am avut o primă întâlnire cu cei din PSD și chiar cu reprezentanții UNPR, ne-am exprimat poziția clară că noi nu avem nicio înțelegere cu UNPR sau alt partid și nu vom susține cei doi candidați ai UNPR în soluția actuală, nu îi vom vota”, spune Traian Stancu, consilier județean ALDE.

Marian Cucsa multumește celor peste 13.000 de timișeni care au ales ALDE și tuturor celor care s-au prezentat la vot.”Felicit aleșii locali ai ALDE pentru eforturile depuse în campanie și sunt încrezător că își vor îndeplini programele politice. Suntem situați pe locul trei la numărul de aleși locali pe Timiș. Avem doi consilieri județeni, un consilier municipal, doi primari în comuna Traian Vuia și Topolovățul Mare. Ne-am propus să avem peste zece viceprimari în județ”, transmite Marian Cucșa, secretar coordonator ALDE Timiș.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here