ALDE va merge singur la alegerile locale și parlamentare

ALDE

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va participa singură în alegerile locale și cele parlamentare. Anunțul a fost făcut vineri de către co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta s-a aflat în capitala Banatului pentru a participa la un eveniment important la Universitatea de Vest Timișoara. Apoi a susținut o conferință de presă în care a făcut câteva declarații privind viitoarele alegeri locale și parlamentare.“Noi considerăm că există un singur partid liberal și acela suntem noi. PNL a trecut la familia populară, are cu totul alte valori pe care le îmbrățișează. În România există un electorat liberal care are nevoie de o valoare politică, pentru noi este foarte important și dorim să promovăm aceste principii. Dacă cineva este profund și serios ancorat în lucruri consistente va vedea că PNL nu mai are de-a face cu liberalismul”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE.

ALDE este singurul partid liberal de pe scena politică internă. În plus, Călin Popescu Tăriceanu susține că scrutinul în două tururi ar fi avantajos pentru formațiunea politică. “Vom avea consultări săptămâna viitoare cu premierul. Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar crește rezultatele. Scrutinul într-un singur tur favorizează pe cei deja aleși. Modificarea legislației înainte de alegeri nu este o practică democrată”.

Potrivit conducerii partidului, ALDE nu şi-a stabilit încă toţi candidaţii la alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.