Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” în premieră la Timișoara

expozitie OUR BODY

O fascinantă expoziție educativă, pentru toate vârstele… „OUR BODY: Universul Interior” vine în premieră la Timișoara. Aceasta prezintă complexitatea corpului uman oferind vizitatorilor posibilitatea de a examina compoziția corpului uman de aproape și în detaliu.

După ce a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” își deschide porțile la Muzeul Banatului din Timișoara – în clădirea Bastionul Maria Theresia, de pe 5 februarie până pe 28 aprilie 2016.

Potrivit organizatorilor, aceasta expozitie dezvăluie misterele anatomiei umane. Vizitatorii expoziției vor călători prin galerii corespunzătoare fiecărui sistem al corpului uman. Această extraordinară expoziție a fost concepută pentru a educa, clarifica și suscita interesul pentru înțelegerea universului complex din fiecare dintre noi. Prezintă peste 200 de specimene, care au fost conservate printr-o metodă cunoscută sub numele de impregnare polimerică. Fiecare galerie a expoziției oferă informații despre sistemele specifice corpului uman și fiecare exponat este prezentat într-un mod concis, practic și sobru.“Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ țesuturi, organe sau celule sănătoase și variantele lor afectate de boli, expoziția oferă audienței șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc)”, transmit organizatorii expozitiei.

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” este o ocazie unică pentru părinți de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, precum și impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților. Organizatorii și-au propus să implice atât școlile locale, profesorii, cât și unitățile medicale în demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viață sănătoasă, dar și de a crește interesul tinerilor pentru profesiile medicale.

„OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Muzeul Banatului – Bastionul Maria Theresia, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 22.00.

Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 5 februarie de la intrarea în expoziție sau în rețeaua Eventim. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Expozitia Our Body - Universul Interior

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here