Alfred Simonis: „Să fim realiști și să recunoaștem că acest sistem inteligent de management al traficului nu și-a dovedit până acum utilitatea”

Social – democratul Alfred Simonis i-a adresat edilului Nicolae Robu o scrisoare deschisă. Acesta îi cere să ia măsurile necesare în privinta fluidizării traficului în oraș, în condițiile în care luni este deschiderea anului școlar. Astfel, consilierul local Alfred Simonis este de părere că funcționarea pe intermitent a semafoarelor ar rezolva problema, parțial.

În plus, îi arată din nou că montarea semafoarelor nu a reușit să fluidizeze traficul. Și asta după ce primarul a lăudat sistemul de management al traficului, deși șoferii sunt de părere că semafoarele mai mult îngreunează circulația, întrucât nu sunt sincronizate.“Așa cum bine știți, luni este deschiderea noului an școlar, iar din experiențele fiecărui an știm bine că aglomerația va atinge cote maxime, în special la primele ore ale dimineții, cand părinții își vor duce copiii la școală. Perioada concediilor s-a încheiat, iar traficul în Timișoara întinde la maximum nervii șoferilor, cozile interminabile și blocajele devenind deja o obișnuință. Timișoara nu este blocată doar din cauza șantierelor deschise pe mai multe artere, ci și a sutelor de semafoare care împânzesc orașul. Să fim realiști și să recunoaștem că acest sistem inteligent de management al traficului nu și-a dovedit până acum utilitatea. Ba din contră, mai mult încurcă. Tocmai de aceea, vă cer să luați măsuri pentru ca semafoarele de care aminteam să funcționeze pe intermitent din 12 septembrie, odata cu începerea noului an școlar. Altfel, riscăm ca traficul în tot orașul să fie blocat, incluzând aici și mijloacele de transport în comun”, transmite Alfred Simonis, consilier local PSD.

Reamintim, semafoarele fac parte dintr-un amplu proiect de management al traficului realizat din bani europeni, „Managementul traficului și supraveghere video”. Mai exact, acesta prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here