Liderii PSD și PNL au decis în ședința coaliției de luni mai multe candidaturi comune în mari orașe în care acum există primari USR.

La Timișoara, PSD și PNL îl vor susține în cursa pentru primăria orașului pe fostul primar PNL Nicolae Robu, care se va bate cu primarul USR Dominic Fritz, în timp ce la Consiliul Județean coaliția PSD-PNL îl va susține pe Alfred Simonis (PSD), în ciuda opoziției actualului președinte de CJ, liberalul Alin Nica.

În alte oraşe cu primari USR, situaţia nu este chiar la fel. Ba din contra. Astfel, fostul primar PNL George Scripcaru are șanse mari să fie candidatul comun PSD-PNL la Primăria Brașov (unde se va lupta cu actualul primar USR Allen Coliban), în timp ce la Consiliul Județean Brașov fiecare partid va avea propriul candidat, potrivit unor surse.

Bacău e un alt mare oraș în care coaliția PSD-PNL va avea candidat comun. E vorba despre Valentin Ivancea de la PSD, actualul președinte al Consiliului Județean, care va fi contracandidatul primarului în funcție Lucian Stanciu-Viziteu (USR). Pentru Consiliul Județean Bacău, coaliția PSD-PNL ia în calcul să o susțină pe senatoarea PSD Cristina Breahnă Pravăț.

Aşadar, marele perdant este Alin Nica, acesta negăsind sprijin de la coaliţie. Asta şi pentru că treaba făcută de el în ultimii 4 ani a lăsat mult de dorit.

Articolul precedentRămâne cum am stabilit! Evaluarea Naţională Şi Bacalareatul nu se modifică în 2024
Articolul următorZiua Poliţiei Române a fost sărbătorită şi la sediul IPJ Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.