Alte cazuri de vaccinuri in… chiuveta. Politia a intrat pe fir la Timisoara

Polițiștii din Timișoara au deschis o anchetă după ce, la un centru de vaccinare din oraș, au apărut suspciuni de imunizări fictive. Conducerea spitalului a primit o sesizare anonimă, iar primele verificări au arătat că șase vaccinări sunt de formă.

Polițiștii au ridicat mai multe documente și continuă investigația. La începutul anului, atunci când nu erau suficiente vaccinuri, mai multe centre de vaccinare din oraș au cerut doze suplimentare Spitalului CFR Timișoara, unde mai existau pe stoc.

La unul dintre centrele unde au ajuns aceste doze trimise, există suspiciunea că șase persoane s-ar fi vaccinat “la chiuvetă”. Adică doza a fost deschisă, dar conținutul a fost aruncat, în loc să fie administrat.

Conducerea spitalului CFR a primit o sesizare anonimă și imediat a început ancheta. Felul în care datele persoanelor au fost introduse în sistem, a trezit bănuieli.

Adela Filipescu, purtător de cuvânt Spitalul CFR Timișoara: “Sunt șase fișe asupra cărora există suspiciuni că, persoanele care ar fi obținut în acest fel certificat de vaccinare, nu au fost în realitate vaccinate.”

Medicii atrag atenția că astfel de fapte pot știrbi încrederea oamenilor în vaccinare, mai ales dacă un pacient imunizat fictiv, ajunge să facă o formă gravă a bolii.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here