Amenzi acordate firmelor din zona Gării de Nord, pentru proasta gestionare a deșeurilor

Firmele din zona Gării de Nord Timișoara au fost verificate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului. Gunoaiele din oraș, care fac ca unele zone să arate deplorabil, nu sunt doar rezultatul nesimțirii unor indivizi, dar și efectul lipsei de responsabilitate a societăților comerciale. Au fost date, în urma verificărilor, amenzi în valoare de 19.000 de lei.

Polițiștii locali au acționat în zona Gării de Nord, dar și pe b-dul General I. Dragalina sau b-dul Republicii, pentru a verifica modul de depozitare a deșeurilor și colectarea selectivă a resturilor la societățile comerciale. Au fost verificate 21 de firme și amendate opt dintre ele. Valoarea totală a amenzilor acordate este de 19.000 de lei. În cazul altor trei societăți, au fost înmânate invitații, pentru ca reprezentanții legali să se prezinte la sediul DPLT în vederea încheierii proceselor verbale de sancționare pentru aceleași fapte constatate la fața locului de polițiștii locali.

Sancțiunile în astfel de situații pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here