Amenzi de până la 8000 lei pentru proprietarii fără certificate de urbanism

0
228

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au trecut la reverificarea imobilelor istorice de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari au obligația să-și întrețină clădirile deținute. În prima parte a anului le-au fost aplicate notificări pentru demararea procedurilor de obținere în regim de urgenţă a certificatelor de urbanism și a autorizaţiilor de construire pentru remedierea stării de degradare.

Potrivit conducerii Poliției Locale Timișoara, termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire era începutul lunii iulie. Amenzile sunt cuprinse între 4.000 și 8.000 lei.

Astfel, s-a trecut la aplicarea de sancțiuni, fiind încheiate două procese verbale de constatare a contravenției, conform Legii 422/2001, pentru Asociația de Proprietari din Piața Victoriei nr. 5 și Asociația de Proprietari de pe str. Emanoil Gojdu nr. 2, care nu au făcut niciun demers pentru remedierea situației în termenul stabilit. La ambele imobile fațada prezintă desprinderi de tencuială care, pe lângă aspectul inestetic, poate constitui un real pericol pentru trecători, existând riscul producerii de accidente.

Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal va continua acțiunile de reverificare a imobilelor notificate, urmând să fie luate măsurile legale în cazul celor care nu au efectuat niciun demers de intrare în legalitate. Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here