Amenzi de peste 160.000 de lei în doar o singură zi! Ce nereguli au depistat polițiștii?

Controale peste controale în weekend! Polițiștii au împărțit sute de amenzi.

În perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile pentru menţinerea unui climat de siguranță publică, combaterea faptelor ilegale şi salvarea de vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie, au fost intensificate în județ.

Astfel, în cea de-a doua zi de acțiune, poliţişti au desfăşurat 47 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 20 de infracţiuni și aplicate 379 de sancţiuni contravenţionale.

Peste 250 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 22 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. Au fost constatate 4 infracţiuni și aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 58 au fost la Legea privind ordinea și liniștea publică. Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice.

În urma celor 22 de controale, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 8 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

Au fost reținute şi 43 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool, 6 pentru viteză, 10 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 10 pentru alte abateri, precum și 16 certificate de înmatriculare retrase.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, în urma căreia a fost constatată o infracțiune.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 2 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, aplicând 10 sancțiuni contravenționale la Legea pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 166.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here