Amenzi de peste 2,6 milioane de lei la firme. Vezi ce au descoperit inspectorii ITM

Control-ITM35

Controale la societățile comerciale din Timiș. În primele opt luni ale anului, inspectorii au verificat 4.000 de firme.

Aceștia au descoperit sute de oameni care munceau la negru, dar și societăți care nu au asigurat măsurile de protecţie pentru angajaţi în zilele caniculare. În acest sens au fost aplicate amenzi de peste 2,6 milioane de lei. Potrivit reprezentanților ITM, până în luna iulie au avut loc şi cinci accidente mortale de muncă şi au fost întocmite 120 de dosare de accidente de muncă. Aproape 230 de persoane au fost depistate că lucrează fără forme legale de angajare, inspectorii ITM au acordat 2.710 sancţiuni și 2.381 de avertismente, dar și 329 de amenzi.

Verificările s-au făcut pe mai multe direcții, însă cele mai mari sancțiuni au fost acordate de Serviciul Control Relații de Muncă, de aproape 2 milioane de lei. În urma celor 2.846 de controale făcute de inspectori în această direcție, 725 de angajatori au fost sancționați. Aproximativ o sută dintre ei aveau angajați fără forme legale, iar pentru acest lucru s-au ales cu amenzi de 1,5 milioane de lei. Au fost sancționați și angajatorii care nu respectă prevederile privin munca în timpul nopții, repausul săptămânal sau munca suplimentară.

Potrivit conducerii ITM Timiș, până la data de 31 august 2015 s-au trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara un număr de 6 dosare penale: 6 societăți comerciale cu 75 persoane ce munceau fără forme legale de angajare. Tot în această perioadă s-au înregistrat 1.133 de sesizări din partea angajaților, din care 1.107 au fost rezolvate, restul fiind în curs de soluționare.

În prezent, în Timiș, peste 25.000 de firme își desfăşoară activitatea, în care lucrează aproximativ 250.000 de oameni.

(Sursa foto: www.observator.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.