Amenzi de peste 1.200.000 lei anul trecut la firmele din Timiș. Inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat anul trecut 944 controale, dintre care 356  inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 588 inspecţii neplanificate.

Potrivit  directorului Comisariatului Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, Mariana Lorintzi, principalele neconformităţi constate în urma controalelor efectuate au fost: gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor generate din activitate (nu se asigură colectarea separată a deşeurilor, valorificarea/eliminarea acestora prin unităţi specializate autorizate, neasigurarea trasabilităţii deşeurilor prin completarea formularelor de transport, lipsa raportărilor către APM Timiș); lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului; realizarea de lucrări neautorizate în spaţiile verzi; netransmiterea declaraţiilor lunare privind obligaţiile datorate la fondul pentru mediu și afectarea calităţii aerului înconjurător.

În urma acestor controale au fost aplicate 92  amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.256.800 lei, 44 de avertismente şi 13 măsuri complementare de sistare a activităţii. “O pondere importantă în activitatea de control desfăşurată în anul  2016 a avut-o rezolvarea reclamaţiilor/sesizărilor cetăţenilor care au vizat probleme legate de gestionarea deşeurilor, depăşirea nivelului de zgomot, deversări de ape uzate menajere, neîntreţinerea şi afectarea spaţiilor verzi, mirosuri industriale, etc. În cursul acestei perioade nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente majore care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu (apă, aer, sol)”, transmit reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu.

În anul 2017, activitatea de inspecție și control vizează efectuarea a peste 900 inspecții la societățile comerciale ce desfăsoară activități cu impact semnificativ asupra mediului, administrării publice locale, în domeniul controlului poluării  și al  protecției naturii și biodiversității ecologice.

Articolul precedentMisiuni de recunoaștere și informare la 121 stâne de oi din județul Timiș          
Articolul următorSe sistează gazul pe trei străzi din Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.