Acțiuni permanente ale polițiștilor locali în zona pietonală – 35 de autovehicule ridicate și aproape 1000 de sancțiuni pentru conducătorii auto care staționează neregulamentar.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zona pietonală a municipiului, luând măsurile legale de sancționare și chiar ridicare a acestora, acolo unde se încalcă flagrant prevederile actelor normative în vigoare.

În zona pietonală au fost montate indicatoare în acest sens la începutul lunii septembrie, fiind totodată modificată HCL 371/2007, după ce s-a constatat că, deși se aplică sancțiuni în mod repetat, unii dintre conducătorii auto continuă să încalce legislația și să parcheze pe străzile destinate pietonilor. Astfel, din luna septembrie și până în prezent, au fost ridicate de polițiștii locali un număr de 35 de autovehicule din zona pietonală, fiind luate măsuri în cazul a 979 conducători auto, 330 dintre aceștia fiind deja sancționați, iar la restul urmează să le fie întocmite procesele verbale de constatare a contravenției fiindu-le aplicate colante.

Străzile pe care au fost întâlnite cel mai frecvent astfel de situații sunt Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Regimentul 5 Vânători, Victor Vlad Delamarina, Augustin Pacha, Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1500–2000 lei pentru persoanele juridice. Deși față de primele săptămâni numărul celor care încalcă legea este în scădere, polițiștii locali acționează permanent în zona respectivă și atrag, din nou, atenția conducătorilor auto să nu mai staționeze pe străzile destinate pietonilor pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

Articolul precedentTimișoara Food Summit, în aceste zile la USV
Articolul următorSe apropie deschiderea Târgului de Crăciun. Vezi programul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.