Amenzi usturătoare pentru proprietarii clădirilor istorice

0
237

Proprietarii de clădiri istorice vor fi amendaţi din nou dacă nu își întrețin imobilele. Sancțiunile sunt usturătoare!

Poliția Locală reamintește proprietarilor de imobile istorice de pe raza municipiului Timișoara că au obligația să-și întrețină clădirile deținute. Clădirile neîntreținute, pe lângă faptul că dau un aspect inestetic orașului, pot prezenta și pericole pentru cetățeni atunci când elemente de ornament sau bucăți din fațadă se desprind.

În cursul acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat 158 de notificări dintre care 23 de notificări proprietarilor de imobile din zona centrală a municipiului, fiind notificate cu această ocazie 12 asociaţii de proprietari şi 146 apartamente individuale, în vederea realizării demersurilor necesare emiterii în regim de urgenţă a autorizaţiei de construire şi demararea lucrărilor pentru remedierea stării de neîntreţinere. De asemenea, în cazul a 16 imobile s-a intervenit prin împrejmuire cu bandă de protecție, fiind luate astfel primele măsuri de urgență la fața locului.

În ceea ce privește notificările aplicate proprietarilor, trebuie menționat faptul că notificarea este primul pas prevăzut de legislația în vigoare, mai exact de Ordinul 839/2009 actualizat, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. La ora actuală aceste notificări sunt în termenul stabilit in acord cu legea, urmând ca după expirarea acestuia polițiștii locali să reverifice situația imobilelor, constatările din teren fiind apoi înaintate Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara pentru luarea măsurilor legale și stabilirea cuatumului sancțiunilor contravenționale.

Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei. Verificările pe linia întreținerii de proprietari a imobilelor deținute continuă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here