ANAF a întocmit bilanțul primelor patru luni

ANAF-  digi 24

S-a lăsat cu amenzi usturătoare în urma controalelor ANAF. Agenții economici verificați desfășurau activități comerciale în domeniul comerțului en-detail, al construcțiilor și al desfacerii de produse agro-alimentare.

Astfel că de la începutul anului și până în prezent, veniturile colectate de Agenția Națională de Administrare Fiscală au crescut cu 6,42 miliarde lei față de aceeași perioadă a anului trecut.  Aceasta reprezintă o depășire a programului de încasări cu 6,56%.”Scăderea TVA la alimente la 9%, decisă de Guvern, a fost posibilă în urma îmbunătățirii colectării, ca urmare a măsurilor luate pentru eficientizarea activității și a creșterii gradului de conformare. Pentru ca următorul obiectiv al Guvernului (de reducere a TVA generală la 20%) să poată fi realizat, trendul crescător înregistrat în colectarea veniturilor trebuie să continue”, transmit reprezentanții ANAF.

Conform datelor transmise de ANAF, în aprilie 2015 încasările au fost de 18.933,9 mil lei, în creștere cu 10,64% față de aprilie 2014, ceea ce reprezintă un grad de realizare a programului conform legilor bugetare de 103,54%. “Analizate în structură, veniturile confirmă efectul diminuării evaziunii fiscale, în condițiile în care colectarea TVA a crescut cu 20%, o creștere de 14,24% înregistrându-se și la impozitul pe venit. Atât TVA, cât și impozitul pe venit sunt principalii indicatori care reflectă efectul pozitiv al măsurilor de combatere a evaziunii și de creștere a conformării voluntare”, spun reprezentanții ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here