Androni Giocattoli Sidermec ia tricoul galben încă de la Prolog. Locul 2 este ocupat de românul Daniel Crista

Timișoara a găzduit, pe 31 august, Prologul ediției cu numărul 54 a Turului Ciclist al României, pe un traseu de 4 km cu plecare de la Universitatea de Vest. La proba de contratimp individual au luat startul, la distanță de un minut, 99 de cicliști, cel mai bun din cursă dovedindu-se a fi maghiarul János Zsombor PELIKAN, de la singura echipă Pro Continentală prezentă în competiție, Androni Giocattoli-Sidermec.

János PELIKAN este triplu campion național al Ungariei – atât la proba de contratimp individual (2016 și 2017), cât și la șosea (2016). Românul Daniel CRISTA, de la Echipa Națională a României, a stabilit al doilea cel mai bun timp din competiție, iar câștigătorul de anul trecut al probei, germanul Justin WOLF, de la BikeAid a urcat pe poziția a treia a podiumului.

După prolog au fost acordate și tricourile distinctive:
• Galben, de lider în clasamentul general: Janos Zsombor Pelikan (Androni Giocattoli-Sidermec)
• Roșu, de lider în clasamentul pe Puncte: Daniel Crista (Echipa Națională a României)
• Alb, de lider în clasamentul celui mai bun tânăr: Mika Heming (Maloja Push Bikers)
• Albastru, de lider în clasamentul românilor: Daniel Crista (Echipa Națională a României)
• Verde, de lider în clasamentul cățărătorilor: Justin Wolf (Bike Aid)

Astăzi, 1 septembrie, are loc prima etapă a Turului României 2021, care este și cea mai lungă – 201,5 km, de la Timișoara la Deva. Startul festiv se dă de la ora 12.00, de la stadionul Păltinișanu, iar traseul poartă plutonul profesionist prin Albina – Sarbova – Dragoiești – Lugoj – Jena – Obreja – Sarmisegetusa – Hațeg – Hunedoara – Santuhalm – Deva.

Circulația va fi restricționată de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm: DN 7 (E79) – bretea spre centru – Bld. 22 Decembrie, cu 15 minute înainte de sosirea cicliștilor, respectiv în intervalul aproximativ 16:45-17:15, dar acesta poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here