Mașina de spălat rufe nu mai curăță cum trebuie? Află ce poți să faci!

De-a lungul timpului, mașinile de spălat rufe se murdăresc, pentru că se acumulează spumă de la detergent cu scame și alte reziduuri.

Deși modelele mai noi au sisteme de curățare integrate, pentru marea majoritate a mașinilor de spălat rufe este necesar să faci aceste curățări profunde o dată la câteva luni.

Află în continuare cum poți curăța în profunzime, atât mașina de spălat cu încărcare frontală, cât și pe cea cu încărcare verticală:
Indiferent de tipul de încărcare al mașinii de spălat rufe, vei avea nevoie de oțet alb distilat, bicarbonat de sodiu, o cârpă din microfibră, o periuță de dinți și o sticlă cu pulverizator.

Mașina de spălat cu încărcare frontală

Primul element pe care trebuie să îl cureți este interiorul mașinii. Pur și simplu pulverizează cu oteț tamburul sau cuva mașinii și șterge toată suprafața. Oțetul alb este unul dintre cele mai bune produse de curățare naturale, pentru că reduce reziduurile și înmoaie depunerile apărute. Șterge apoi garniturile de cauciuc din jurul ușii, nu doar pe exterior, ci și între acestea. Probabil vei găsi scame, păr și chiar mucegai. Șterge totul!
În continuare, se toarnă două căni de oțet alb distilat în sertarul pentru detergent și balsam și se pornește mașina de spălat cu apă fierbinte. Setează cel mai lung program de spălare, cu cea mai fierbinte apă! De asemenea, pentru curățarea mașinii de spălat este necesar să repeți ciclul de spălare. Însă, de data asta, vei folosi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, direct în cuvă.

La final, poți curăța cu oțet, cu periuța de dinți și cu pânza din microfibră, în interior și pe exterior. Totodată, lasă ușa deschisă ca să se usuce.

Mașina de spălat cu încărcare verticală

Adăugă patru căni de oțet în mașina de spălat și setează cel mai lung program de spălare. Bineînțeles, cu cea mai mare temperatură. Cu toate acestea, odată ce s-a umplut cu apă și abia a început programul, oprește mașina de spălat și lasă apa și oțetul să stea timp de o oră. În timp ce aștepți, poți curăța cu oțet suprafețele exterioare ale mașinii de spălat.

Odată ce primul ciclu s-a încheiat, concentrează-te asupra dozatorului / sertarului pentru detergent și pentru balsam. Acesta trebuie frecat cu atenție, cu periuța și cu oțet. Apoi, pornește un alt program de spălare, cu o jumătate de cană de bicarbonat. Bineînțeles, alege cel mai lung ciclu de spălare și cea mai mare temperatură. La final, lasă capacul deschis/ ridicat pentru a se usca.

Acest lucru se aplică de fiecare dată când folosești mașina de spălat rufe, pentru se usca și pentru a preveni formarea mucegaiului.

În concluzie, învățarea modului de curățare a mașinii de spălat este esențială pentru a menține mirosurile, mucegaiul și murdăria la distanță, mai ales dacă ai o mașină de spălat nouă. La dexo.ro ai de unde alege! Fă alegerea cea mai potrivită pentru tine!

Sursa Foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here