ANM a actualizat atenționările Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi! vremea rămâne instabilă până joi seară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, miercuri, atenționările Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi și intensificări ale vântului, iar în acest context vremea rămâne instabilă până joi, la ora 21,00.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de miercuri, 25 mai, între orele 14,00 — 21,00, va fi în vigoare atenționarea Cod Galben, în 27 de județe, timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în estul și în sud-estul țării și în zonele montane. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 l/mp și pe arii restrânse 30 — 40 l/mp.

De asemenea, miercuri, între orele 15,00 — 21,00, zone din județele Sibiu, Brașov, Bacău și Neamț vor fi sub atenționare Cod Portocaliu de instabilitatea atmosferică, cu precădere la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50 — 60 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe spații restrânse și la cote mai reduse, notează ANM.

Pe de altă parte, începând de miercuri seară, de la ora 21,00 și până joi, la ora 21,00 în zona Carpaților Orientali și Meridionali și în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, meteorologii instituind Cod Galben de ploi și descărcări electrice.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Județele vizate de atenționarea Cod Galben sunt: Suceava, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse și în restul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here