Anul şcolar s-a deschis şi la Lugoj, dar fără primarul Buciu, nepregătit pentru acest eveniment

Peste 5000 de elevi din Lugoj şi împrejurimi au fost prezenţi luni de dimineaţă la şcolile unde sunt arondaţi. Unii dintre ei au păşit pentru prima dată, fiind boboci, alţii s-au bucurat că s-au reîntâlnit cu colegii, după un an atipic.

Absent de la începerea de an școlar a fost primarul Claudiu Buciu, care rupe tradiția fostului primar Francisc Boldea de a participa la cât mai multe începuturi de an școlar în fiecare septembrie. El a încercat cumva să dreagă busuiocul pe Facebook, dar e clar că gesul său nu onorează. Au urmat scuzele obişnuite şi promisiunile nefondate, de care lugojenii sunt deja sătui.

„Suntem răspunzători pentru multele neajunsuri printre care trebuie să răzbiți. Am decis să nu particip la nicio manifestare de deschidere a anului școlar. Rolul nostru, al politicienilor implicați în administrație e să facem tot ce putem pentru voi, fără însă a căuta răsplată sau mulțumiri. Am decis să nu intervin sub nicio formă în structura managementului instituțiilor de învățământ din Lugoj. Este o perioadă total atipică în care managerii actuali au deprins, atât cât le-a fost posibil, modul în care trebuie administrate școlile în pandemie. Pe de altă parte, nu cred în numirile pe criterii politice. Ne pregătim pentru modernizarea integrală a spațiilor destinate învățământului, dar și pentru sprijinirea cât mai eficientă a cadrelor didactice care își fac datoria, indiferent de greutăți. Rețeaua școlară va fi modificată pornind de la nevoile copiilor. Acest proces va dura, însă, la final, Lugojul va avea acel sistem de educație care va aduce copiilor șansa unei vieți mai bune”, a scris Buciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here