Aproape 2.000 de locuri disponibile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara! Încep înscrierile

Aproape 2.000 de locuri disponibile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. A început sesiunea de preînscriere la cele șase facultăți din cadrul Universității. Mai mult de jumătate din locurile disponibile sunt bugetate.

Universitatea nostră în ultimii ani a încercat o diversificare a ofertei educaționale, astel încât să asigurăm societății noastre absolvenți care să fie pregătiți în domeniu, astfel încât să poată avea o inserție pe piața muncii, relativ facilă. Anul acesta Universitatea noastră vine cu un număr de aproape 2.000 de locuri, aici discutăm despre licență, master și doctorat. Dacă facem o analiză pe cele 3 cicluri de studii, pentru licență venim cu 1000 de locuri, din care 650 de locuri sunt bugetate, restul că taxă. La masterat venim cu 700 de locuri din care 375 bugetate, restul cu taxă. La doctorat am primit 26 de locuri subvenționate de la bugetul de stat”, spune Teodor Iancu, prorector USAMVBT.

Totodată USAMVBT lansează proiectul educațional USAMVBTsuntEU. Proiectul se adresează actualilor și viitorilor studenți, asigurând transferul de cunoștințe teoretice și practice pentru a putea face față provocărilor din economia de piață actuală.

O noutate, anul acesta este faptul că Universitatea a pregătit un program antreprenorial USAMVBTsuntEU prin care vrem să încurajăm aspectele care de foarte multe ori ne-au fost ridicate de mediul socio-economic, zona de bussines, fermieri, fabrici și în mod special de cei care sunt în zona practică a agriculturii. Ce presupune acest proiect? Studenții noștri vor beneficia de tot suportul nostru din punct de vedere al infrastructurii, teren, laboratoare, și vor forma o echipă din minimum 6 tineri și ne vor face propuneri de bussines pe care ei le vor gestiona. Noi vom pune la dispoziție tot ce au nevoie”, spune rectorul Cosmin Popescu, rector USAMVBT.

Iată aici oferta educațională a Universității de de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I”

Facultatea de Agricultură

– Agricultură / Protecţia Plantelor
– Agricultură – secţie în limba engleză
– Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară
– Inginerie şi protecţia mediului în agricultură
– Biologie
– Maşini instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară
– Măsurători terestre şi cadastru

Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere

– Zootehnie
– Biotehnologii agricole

Facultatea de Horticultură şi Silvicultură

– Horticultură
– Peisagistică
– Inginerie Genetică
– Silvicultură

Facultatea de Inginerie Alimentară

– Ingineria produselor alimentare
– Controlul şi expertiza produselor alimentare
– Protecţia consumatorului şi a mediului

Facultatea de Management şi Turism Rural

– Ingineria şi managementul afacerilor agricole
– Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism
– Inginerie şi management în industria turismului

Facultatea de Medicină Veterinară

– Medicină veterinară – secţie în limba română
– Medicină veterinară – secţie în limba engleză
– Medicină veterinară – secţie în limba franceză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here